بازدید رییسی از بهارستان به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام گلستان «بهارستان» فقط «متراکم ترین» شهرستان استان تهران نیست بلکه شواهد نشان می دهد که یکی از «فراموش شده ترین» مناطق استان مرکز هم به شمار می رود. 💠 برای این ادعا نیازی به اسناد زیاد نیست. همین که مدیران عالی استان برای افتتاحیه های […]
بازدید رییسی از بهارستان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام گلستان
«بهارستان» فقط «متراکم ترین» شهرستان استان تهران نیست بلکه شواهد نشان می دهد که یکی از «فراموش شده ترین» مناطق استان مرکز هم به شمار می رود.
💠 برای این ادعا نیازی به اسناد زیاد نیست. همین که مدیران عالی استان برای افتتاحیه های هفته دولت در آخر پاییز پا به این شهرستان گذاشتند خودش نشانه ای هویداست. همین که رئیس جمهوری هم دیرتر از شهرستان های دیگر اینجا را برای سفر استانی انتخاب کرد احتمالا نشانه دیگری باشد. اما می توان با تصمیم های خوب این برداشت را باطل کرد. اما کدام تصمیم خوب و در چه جهتی؟
💠 بخشی از مهمترین نیازهای این شهرستان را برای توجه آقای رئیس جمهور بیان می کنیم. اینها نظر ماست که برآیند همفکری با اهل فن است.شاید شهروندان دغدغه هایی بیشتری داشته باشند.
💠 1_ پاک سازی مدیران ارشد شهرستان؛ از فرماندار تا ادارات: یکی ازمهمترین شاخص های رشد در شهر و شهرستانی برخورداری از مدیران جسور،کاربلد و مسلط به منطقه و مسایل اجرایی است. به نظر می رسد بهارستان از این موضع در فقر شدیدی به سر می برد.
💠 این که آقای فرماندار به عنوان نماینده عالی یک دولت با راهبرد «عکس درمانی» و «بازدید درمانی» به دنبال حل مشکلات است یعنی فقدان مدیریت راهبردی و مدیر راهبر. این مشکل به سایر لایه های مدیریت شهرستان نیز تسری یافته است. همین که می بینیم آقای فرماندار تلاش های عجیبی برای جا کردن رفقای قدیمی خودش در مناصب مهم شهرستان صرف می کند یعنی این که مدیری با راهبردهای بلند نداریم. یعنی مدیری که حداقل یک تیم درست و درمان داشته باشد نداریم. کاش آقای رئیس جمهور کاری برای اصلاح این نقیصه بزرگ در بهارستان انجام بدهد.
💠 2_ نجات بهارستان از نظر وسعت جغرافیایی: وقتی قرار شد شهرستان رباط کریم به دو شهرستان مجزا تقسیم شود انگار آنهایی که دلشان به سمت رباط کریم گرایش داشت اصلا حواسشان نبود که قرار است صدها هزار شهروند بی خبر از همه جا در شهرستان تازه تاسیس «بهارستان» زندگی کنند. اصلا انگار یادشان نبود که باید یک چشم انداز جمعیتی و توسعه ای برای این شهرستان ترسیم کنند.
💠 به همین دلیل بود که بخش زیادی از شهرستان رباط کریم مثل ارث پدری ماند. یک بررسی ساده نشان می دهد کوچک بودن جغرافیا و حریم سرزمینی بهارستان هیچ تناسبی با جمعیت ندارد و اگر به همین منوال پیش برویم شاهد انفجار جمعیتی خواهیم بود که لحاظ کردن مساحت و جمعیت کنونی با سیل شتابان مهاجر پذیری کار را در هم محاسبه ای تمام خواهد کرد.
💠 3: کمبود گریه آور فضاهای آموزشی: پیرو نکته ای که در بند قبل گفته شد، حالا همین تراکم جمعیتی که بخش عمده آن جوانان و کودک هستند نیازمند فضاهای آموزشی بوده و همین حالا هفتاد مدرسه برای عادی شدن شرایط لازم است.
💠 اگر خیلی زود – یعنی تا شروع سال تحصیلی آینده – فکری به حال جبران این کمبود تاسف آور نکنیم سال آینده ممکن است مدارس سه شیفته به بهارستان برگردند. این موضوع نه تنها زیبنده دولت مردمی نیست بلکه به طریق اولی در شأن نظام جمهوری اسلامی نیز نخواهد بود.
💠 4_ کمربندی سوم تهران؛ نقطه امید مردم بهارستان: بهارستان اوضاع تاسف آوری در حوزه راه ها و محورهای مواصلاتی دارد. قرار گرفتن در مسیر دو تا از راههای مواصلاتی پرتردد و ترانزیت غرب کشور و شکل گیری بی نظم و قاعده راه های درون شهری به خودی خود می تواند زمینه ساز بحران های حمل و نقلی و حتی اجتماعی زیادی باشد.
💠 این مشکلات علاوه بر خسارت های زیادی که به بار می آور می تواند زمینه رشد و توسعه شهری را نیز محدود کند. حالا در این وانفسا پروژه رها شده ی کمربندی سوم تهران که به کمربندی اسلامشهر-بهارستان- رباط کریم مشهور شده می تواند نقش یک نقطه امید را برای بهارستان ایفا کند.
💠 آنقدر موضوعات و اولویت های بهارستان زیاد است که قطعا می توان درباره آن کتاب نوشت اما اگر بخواهیم باقی مانده مسایل و نیازهای ضروری و مهم این شهرستان را در همین بند آخر فهرست کنیم باید به این سرفصل ها اشاره کنیم: تامین بودجه برای تکمیل بیمارستان نسیم شهر، تامین بودجه برای تجهیز درمانگاه تخصصی گلستان، تعین و تکلیف بخش مرکزی شهرستان بهارستان، توجه به بحران بافت های فرسوده و
Thursday, 14 November , 2024