به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام گلستان : «منطقه نمونه گردشگری آیلند در اراضی ملی به مساحت 1400 هکتار در سال 1387 با مجوز اسفندیار رحیممشایی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی در منطقه رودشور زرندیه (پایینتر از شهر پرند) مجوز احداث دریافت کرده است.» 1400 هکتار زمین در کیلومتر 35 آزادراه تهران-ساوه را بهصورت رایگان و […]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام گلستان : «منطقه نمونه گردشگری آیلند در اراضی ملی به مساحت 1400 هکتار در سال 1387 با مجوز اسفندیار رحیممشایی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی در منطقه رودشور زرندیه (پایینتر از شهر پرند) مجوز احداث دریافت کرده است.»
1400 هکتار زمین در کیلومتر 35 آزادراه تهران-ساوه را بهصورت رایگان و بهمنظور ایجاد منطقه نمونه گردشگری به شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایران یا همان آیلند واگذار کرد، یک واگذاری مشکوک و بدون برگزاری مناقصه که خشت اول احداث آیلند را کج گذاشت. خصوصا وقتی تاریخ ایجاد این شرکت فقط چند ماه قبل از واگذاری زمینها بوده است.
خب، 1400 هکتار از مرغوبترین و به قول معروف خوشجاومکانترین زمینها از اراضی ملی بهصورت رایگان در اختیار یک شرکتی قرار میگیرد تا منطقهای ایجاد شود جهت گردشگری اهل تهران و شهرهای اطراف. آن هم شرکتی که چند ماه قبل از این واگذاری تاسیس شده و احتمالا برای همین هم اصلا تاسیس شده. بعد طی گذر زمان و تغییر و تحولاتی که رخ میدهد، شرکت مذکور از مسیر تعهداتش منحرف میشود و با استفاده از روابطی که در قدرت دارد یا ایجاد میکند، به سمت اهداف اقتصادی و دریافت مجوزهای اقتصادی و شهرکسازی و اینجور چیزها تغییر مسیر میدهد.
در این گذار، واگذارکننده یا تامینکننده زمین که یا زمان میراث فرهنگی و بعدتر وزارت گردشگری است صریحا مخالفت میکند. منتها مالکان همچنان به مسیر خود ادامه میدهند و به کلی مسیر پروژه را منحرف میکنند و ویلاهای لاکچری، جایگزین تمام آن چیزهایی میشود که قرار بود برای فراغت و گردشگری عموم باشد.
باتوجه به تخلفات گسترده در این پروژه، نحوه واگذاریها، تسهیلات اخذشده، نحوه انتصاب اعضای هیاتمدیره، مشاوران خارجی پروژه، تبعات و حواشی فرهنگی و اجتماعی و…پیگیریهایی از سوی سازمان بازرسی و کمیسیون اصل 90 مجلس صورت میگیرد که در اقدامی قابل ملاحظه دادستان شهرستان پس از ورود به موضوع از سمت خود عزل شده و هیچکدام از پیگیریهای قضایی صورتگرفته به علت حمایتهای جریانات خاص از این پروژه به نتیجه نمیرسد.
پروژه روزبهروز پیش میرود و ساعتبهساعت به تخلفات موجود دامن زده میشود و بیشتر میشوند، اما خب هیچ قدرتی نمیتواند جلوی آن بایستد و آیلندی که قرار بود منطقه نمونه گردشگری باشد، منطقه ویژه اقتصادی میشود و بعد هم پروژه شهرکسازی و ویلاسازی کلید میخورد.
همانطور که گفتیم، تاسیس این منطقه و تغییر فاز آن از منطقه گردشگری به اقتصادی و بعد هم شهرکسازی، فصل جدیدی بود که با مخالفت وزارت میراث فرهنگی بهعنوان ارائهدهنده زمین مواجه شد. این وزارتخانه مکاتبات و گزارشات متعدد و مفصلی در ارتباط با غیرقانونی بودن روند تاسیس این شهرک داشته منتها کارساز واقع نمیشود
درنهایت کمیسیون اصل 90 مجلس در مورخ 28 آبان 98 در کمیتهای متشکل از نمایندگان دستگاههای تخصصی نسبت به ارائه راهکار اجرایی اقدام کردند که در جلسه 22 دی 98 پس از چند مرحله نشست تصمیمات مورد نظر با محوریت تفکیک در بخش گردشگری و شهرک و منطقه ویژه اقتصادی موافقت شد.
با این وجود، موضوع بهرغم مخالفت وزارت میراث در شورای عالی شهرسازی و معماری توسط وزیر راه و شهرسازی به هیات دولت ارجاع تا با حذف منطقه نمونه گردشگری زمینه شهرکسازی را فراهم کند که مقام عالی این وزارتخانه با موضوع مخالفت و حسب قانون صرفا با تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرگونه تغییر و تحول امکانپذیر بوده که تاکنون این امر با مخالفت جدی مواجه شده است.
Monday, 2 December , 2024